Tájékozatás az Iszkiri teljesítménytúra koronavírus miatti halasztásával kapcsolatbanKedves Túrázók, Iszkiri előnevezők, és az Iszkirin indulni szándékozók!Mint tudjátok, a koronavírus miatt váratlan és a legtöbbünk életében még nem tapasztalt helyzet állt elő a világban, amely a járvány jellegéből adódóan hazánkba is begyűrűzött. Természetesen a legfontosabb embertársaink és egészségünk védelme, és a járvány terjedésének megakadályozása / lassítása.

A Kormány ma (2020. március 11.) vészhelyzetet hirdetett (lásd: Magyar Közlöny), és korlátozza a szabadtéri 500 fős vagy nagyobb, valamint a zárttéri 100 főnél nagyobb események megrendezését, határozatlan ideig.

Az Iszkiri esetén a rajtoltatást, étkeztetést, a szárligeti áthaladást nem tudnánk úgy megoldani, hogy garantálni tudjuk a 100 főnél kisebb tömeget zárt helyen, és azt, hogy a túrázók, rendezők védőtávolságon (1-2 méter) kívül legyenek egymástól. De ha még esetleg ezt az írott szabályt be is tudnánk tartani valahogy (bár rossz idő esetén szinte esélytelen), akkor is felelőtlenség lenne a túra megrendezése, továbbá könnyen lehet, hogy addig még további olyan rendelkezések, szigorítások lépnek életbe, amelyek lehetetlenné tennék a túra megrendezését. Így az egyetlen felelős döntés a túra elhalasztása.

Tehát az Iszkiri teljesítménytúra valamennyi távja az eredetileg tervezett 2020. március 28-i időpontban ELMARAD.

Azok, akik eddig már befizették az előnevezési díjat, a következő lehetőségek közül választhatnak:

A)
Aki kéri, annak visszautaljuk a teljes nevezési díját, bármiféle levonás nélkül.

B)
Választható az is, hogy a túrázó nem kéri vissza a nevezési díjat, hanem önállóan, 2020 folyamán bármikor teljesíti a túrát, instant túra jelleggel (fotókkal, gps trackkel igazolva), és megkapja érte a díjazását, felkerül a teljesítői listára, valamint (igaz, utólag) kap egy kisebb csomagot, ami az ellátás lett volna (csokik, iso-ital, stb), és amit egy következő túrán felhasználhat.

Ha a 100-as távra nevezők kellő számban választják ezt a lehetőséget, még egy egyedi érem díjazás is lehetséges lesz.

A járvány terjedését figyelembe véve ez is egy hasznos és egészségvédő megoldás lehet, hiszen a túrázó így önállóan vagy kisebb csoportban lehet az erdőben. Ez az opció azoknak is választható (előzetes kérés és egyeztetés esetén), akik még nem neveztek, de instant túraként kipróbálnák az Iszkirit.

C)
A harmadik választási lehetőség, hogy a túrázó a későbbi (még nem rögzített, ahogy a körülmények lehetővé teszik) időpontban teljesíti a hivatalos Iszkirit, és a befizetett nevezési díja akkor erre a teljesítménytúrára érvényes. De nem csak az Iszkirire, hanem másik Bakancsos Szurikáta túrán való indulásra (Gerecsei Térképkör, 3x50, Szuperkatlan) vagy kupára is beváltható / felhasználható a már befizetett összeg.

Valamennyi esetben az Iszkiri túra sikeres teljesítése érvényesíthető az Ixi Kupában és a Szurikáta Szuperkupában, valamint a Túralottón és a többi Bakancsos Szurikáta mozgalomban.

Kérem, hogy akit érint, jelezze a választott opciót, a bakancsos.szurikata@gmail.com címre küldött "Iszkiri halasztás" tárgyú e-mailben, az üzenetben megadva a nevét, a korábban választott távot és megjelölve hogy az A, B vagy C lehetőséggel kíván élni.

Kívánom mindenkinek a járvány elkerülését, jó egészséget és jó túrázást, és a váratlan helyzet megértését.

 A BSZTE elnökségének nevében:
Csetneki Sándor
a Bakancsos Szurikáta Természetjáró Egyesület elnöke
Tatabánya, 2020. 03. 11.

 

Bakancsos Szurikáta logo