Gerecsei Térképkör - ami a térképen kifér!
táv: 95 km, szintkülönbség: 2500 m


  információk   |   teljesítők listája   |   beszámolók és fotók   |   teljesítménytúra   

A Gerecsei Térképkör egy "instant", kötöttségektől mentes, bármikor bejárható túra- ill. terepfutó útvonal a Gerecsében és annak közvetlen környékén. Nincs nevezési díj, és nem kell előre bejelenteni az indulási szándékot sem. Teljesítheted egyedül vagy társaságban, egyben vagy több részletben is.

A szabályok hasonlóak a már sokak által ismert Budai Térképkör (82 km) és a Mecseki Térképkör (226 km) szabályaihoz, azaz:

Bár az útvonal egy része a legendás Kinizsi Százasról, a Gerecse 50-ről vagy épp az Iszkiri 100-ról jól ismert tájakon halad, több olyan szakasz is van, mely kevésbé ismert - például nem csak az Öreg-tó, hanem a hasonlóan festői Cseke-tó partján és parkjában is vezet, valamint felmegy a hegység legmagasabb pontjára, a Nagy-Gerecse csúcsára is (634 m).

A térképre kattintva és nagyítva látszik, hogy a térképkörök hagyományainak megfelelően az útvonal ezúttal sem tartalmaz oda-vissza szakaszt, nem is metszi önmagát, és egyetlen pontot sem érint kétszer.

Települések az útvonalon: Tatabánya (rajt / cél), Vértesszőlős (12 km), Tata (16 km), Baj (27 km), Tardos (37 km), Héreg (54 km), Tarján (60 km), Vértestolna (80 km).

Fontos: a Gerecsei Térképkörön mindenki saját felelősségére indul, és csak gyakorlott, jól tájékozódó túrázóknak ajánlott (főleg az egy részletben való teljesítés). A jelzésváltások nagy száma miatt érdemes GPS készüléket és/vagy a Cartographia kiadó Gerecse térképét elvinni a túrára.

A túra teljesítői oklevelet és kitűzőt vagy érmet kérhetnek (önköltségi áron), melyen a Gerecsei Térképkör Turul madaras emblémája látható, valamint felkerülnek az online teljesítői listára, és eredményeik a túra statisztikai oldalán is megjelennek majd.

A Gerecsei Térképkör a Körök köre kupa egyik választható körtúrája.

A Gerecsei Térképkör útvonalát és GPS trackjét (Rakk Gyula munkája) megtalálod a GPSies oldalon, vagy innen is letöltheted.

További információkat a cssandor kukac gmail pont com címre írva kaphatsz, ill. itt jelentheted be a sikeres teljesítésed is.

Jó túrázást, futást mindenkinek!
Csetneki Sándor és a Bakancsos Szurikáta Természetjáró Egyesület