cz, de, en, sk

teljesítménytúrák 13 km-től 109 km-ig, a családi kirándulástól az extrém távokig

HÍREK

A 2021-es Iszkiri a megszokott, márciusi időpontban nem kerül megrendezésre, de ha a lehetőségek engedik, a 2021-es év során megrendezzük. Addig is lehetőség van akár a teljes, akár bármely résztáv instant túraként való teljesítésére (a kijárási korátozások figyelembevételével).
Figyelem! A koronavírus-helyzet miatt a 2020-as Iszkiri TT elhalasztása került!
Szerezd meg az IXI Kupát 2021-ben is!
IXI kupáidat már a Kupák Polcán is megtalálhatod!
Járd be a Budai Térképkör útvonalát bármikor, futva vagy gyalog
226 kilométeres körtúra a Mecsekben - itt a Mecseki Térképkör
Próbáld ki a Túralottót, nyerj akár minden nap!

BEVEZETŐ

Köszöntelek az Iszkiri teljesítménytúrák oldalán!

Az Iszkiri egy olyan túra, ahol számos (sőt, szinte számtalan) táv közül választhatsz: alig 10 km, 25 km, 35 km, 45 km, 65 km, vagy akár valamivel több mint 100 km, hogy mozogj, túrázz egy jót egyedül vagy barátaiddal, családoddal.

A rajt és a cél(ok) helyszíne autóval és vasúttal is könnyen megközelíthető, Budapesttől alig egy óra távolságra.

A túra alapötlete, hogy összekapcsolja a Kinizsi Százas klasszikus, szárligeti útvonalának Koldusszállás-Szárliget szakaszát az újabb útvonal Koldusszállás-Tata szakaszával. Aki tehát csak az egyik ilyen "Kinizsi célszakaszt" ismeri, most megtekintheti a másikat, vagy ha már régen járt arra, nosztalgiázhat.

Sokan lehetnek olyanok, akik még nem látták, vagy legalábbis nem sétálták körbe a tatai Öreg-tavat és nem látták közelről a gyönyörű tatai várat: a túra most erre is lehetőséget ad. A túra emellett elkalauzol a vadregényes Vértesbe, érintve többek között Vitányvárat.

Az Iszkiri túrák tehát egyedi módon kapcsolnak össze két K-100 szakaszt, valamint további izgalmas, szép helyszíneket mutatnak be.

A hatféle távról, azok útvonaláról ide kattintva tudhatsz meg többet. Az Iszkiri túra 2019-ben is az Ixi kupa első fordulója.

Várok mindenkit szeretettel az Iszkirin!

Csetneki Sándor