Kilométer Piramis

főoldal | kérdések és válaszok | tagok listája | jelentkezés a játékba | példaszámítások | facebook csoport

hivatalos játékkiírás 2017. (második játékév)

Piramisjáték, ami mögött nincs haszonszerzési szándék és Mozambikban bejegyzett kamucég? Piramisjáték, ahol egy fillért sem kell befizetned, nem kell felkutatnod és vásárlásról győzködnöd a régen látott óvodai csoporttársaidat, és neked sem kell hegyimoszatkivonatból készített kozmetikai csomagot, NASA-fejlesztésű szuperszonikus robot-okosporszívót, 500 darabos napszemüveglencse-készletet vagy multifunkciós vibrációs trénert venned, csillió kiegészítővel? Piramisjáték, ahol csak kilométereket kell gyűjtened neked és csapatodnak, klánodnak, "családodnak"? IGEN! Végre a Föld nevű bolygóra és Magyarországra is megérkezett a méltán híres, és a Tejútrendszeren kívül is igen népszerű játék, a Kilométer Piramis! A játékrendszer megalkotója és jogtulajdonosa, Dr. III. Peppa Xenu Buendía a Kilométer Piramis Kárpát-medencei népszerűsítésével és vezetésével Csetneki Sándort bízta meg, aki örömmel vállalta el a megtisztelő feladatot.

A lényeg:

A szabály egyszerű. Menj el minél több és/vagy minél hosszabb teljesítménytúrára, és biztasd erre a Piramisban magad alá fogadott "gyermekeidet", valamint azok "gyermekeit", azaz "unokáidat" is!

Pontozás:

Minden, sikeresen teljesített teljesítménytúrán megtett kilométered egy pontot ér. Ezen kívül megkapod a "gyermekeid" pontjainak harmadát, valamint az "unokáid" pontjainak ötödét (ezekbe a pontokba nem csak a "gyermekek" és "unokák" saját kilométer-pontjai, hanem az általuk szerzett pontok is beleszámítanak, vagyis a teljes pontszámukkal kell kalkulálni). A törtkilométerek, törtpontok is számítanak, nem vesznek el kerekítéssel.

Szabályok:

- A játékhoz 2017 folyamán bármikor lehet csatlakozni.
- Csak olyan szülőhöz lehet csatlakozni, aki már benne van a Piramisban.
- A szülő-gyermek kapcsolat létrejöttéhez mindkét fél beleegyezése szükséges.
- A szülő-gyermek kapcsolat létrejöttéhez szükséges megjelölni legalább egy olyan 2017-es túrát, amit a szülő és a gyermek is sikeresen teljesített vagy teljesít majd az év során.
- Az adott túra különböző résztávjairól is szó lehet, tehát egy Kinizsi 40 teljesítő és egy Kinizsi Százas teljesítő között érvényes a Piramishoz szükséges kapcsolat.
- Egy személy csak egy helyen lehet benne a Piramisban, vagyis mindenkinek csak egy szülője lehet (kivéve a Piramis csúcsán lévőket, akiknek nincs szülőjük, erről kicsivel lejjebb).
- A 2017-os Kilométer Piramis játék lezárultával, annak kiértékelése során a kapcsolatok alapjául szolgáló túrákat kérésre igazolni szükséges az oklevél, díjazás fotójával.
- A nem teljesült ill. nem igazolt kapcsolatokért nem jár pont a szülőnek.
- Ha valaki kilép a Piramisból, gyermekeit a szülője örökli.
- Ha a Piramis csúcsán lévő szülő lép ki a Piramisból, gyermekei a Piramis csúcsára kerülnek.
- Ha valaki visszatér a Piramisba, új belépőként tér vissza, nem nyeri vissza korábbi pozícióját.
- A szülő-gyermek kapcsolat esetleges törléséhez elég az egyik fél döntése is, erről a másik fél is értesítést kap.

Gyermekek száma:
- Alapesetben legfeljebb három gyermeked lehet a Piramisban.
- Ha legalább 7 túrát teljesítettél 2016-ban, akár 10 gyermeked is lehet.
- Ha legalább 15 túrát teljesítettél 2016-ban, bármennyi gyermeked lehet.

Felhívás:

Aki 2016-ben legalább 20 túrát teljesített és 2017. február 28. éjfélig jelentkezik, a Piramis csúcsára kerül, azaz neki nem lesz "szülője" a Piramisban. Jelentkezni a bakancsos.szurikata@gmail.com vagy cssandor@gmail.com címre írt e-maillel lehet.

További szabályok, tudnivalók:

- Egy-egy gyermektől és unokától legfeljebb annyi pontot kaphatsz, amennyi a saját kilométer-pontjaid száma.
- Ha a 2017-es túráid száma eléri a 7-et, vagy a 15-öt, akkor onnantól kezdve szintén érvényes, hogy feljebb mehet a gyermekeid száma.
- A szülő-gyermek kapcsolatok nem kerülnek nyilvános közzétételre, csak a gyermekek és unokák száma.
A Kilométer Piramisban elszámolható minden, a TTT weboldalán szereplő teljesítménytúra és terepfutó rendezvény, külföldi hivatalos túrák és rendezvények, továbbá elfogadható még a VérKör, a Budai Térképkör és a Kör is (ezekből évente legfeljebb 1-1). Egy teljesítménytúrán több résztáv teljesítése is elszámolható, és ezek a túrák darabszámát is külön-külön növelik.

Matematikai érdekesség:

A legtöbb pontot gyűjtő nem feltétlenül a Piramis csúcsán lesz, így ha később csatlakozol a játékhoz, akkor is van esélyed nyerni.

Díjazás:

Minden résztvevőnek, kérésre kitűző és oklevél jár, és készül egy dicsőséglista is. A játék győztese ezen kívül tárgynyereményt is kap.

Jelentkezés:

Ha kérdésed van vagy jelentkeznél a Piramisba, írj a bakancsos.szurikata@gmail.com vagy a cssandor@gmail.com címre! Az e-mail tárgyába írd azt, hogy "Kilométer Piramis", add meg annak túrázónak a nevét, akihez "gyermekként" csatlakozol, valamint add meg azt a túrát is, ami a kapcsolódási pontotok. Jó játékot mindenkinek, és boldog vagyok hogy közvetítetthettem felétek Dr. III. Peppa Xenu Buendía üzenetét! Uff!

Csetneki Sándor
a Bakancsos Szurikáta Természetjáró Egyesület elnöke
2017. február 23.