Kilométer Piramis

főoldal | kérdések és válaszok | tagok listája | jelentkezés a játékba | példaszámítások | facebook csoport

kérdések és válaszok

Javaslat: előbb olvasd el alaposan a játék hivatalos kiírását (főoldal), és ha sem ott, sem az alábbi kérdések és válaszok között nem találsz választ a benned felmerült kérdésre, írj a cssandor kukac gmail pont com címre. Ajánlom figyelmedbe a játék facebook oldalát is.

- Mire jó ez az egész? Mi ez egyáltalán?
- Ez egy JÁTÉK, az itt rögzített szabályokkal. Se több, se kevesebb.

- Aki megnyeri ezt a játékot, az okosabb, tapasztaltabb, jobb, komolyabb túrázó a többieknél?
- Nem, egyik sem. (Vagy legalábbis nem azért, mert megnyeri a Kilométer Piramist.) Aki megnyeri ezt a játékot, az egyszerűen ennek a játéknak a nyertese. Azaz ügyesen és némi kitartással követte a játékszabályokat, és így némi időt, energiát belefektetve tett azért, hogy nyerjen.

- Csak onnantól kezdve számítanak a túráim, amikor csatlakozom a Kilométer Piramishoz? Azaz ha pl. július 15-én csatlakozom, akkor csak a július 15. utáni túrákon megtett kilométerek számítanak?
- Nem, a teljes, 2016-os túraéved számít, függetlenül attól, hogy mikor csatlakozol a játékhoz.

- Csak a Piramis csúcsán lévő játékosokhoz lehet csatlakozni?
- Nem, a piramis éppen attól piramis, hogy bárkihez csatlakozhatsz, aki már korábban csatlakozott. A tagok listáját itt találod.

- Több játékoshoz is csatlakozhatok, azaz több "szülőm" is lehet?
- Nem, a Kilométer Piramisban mindenkinek csak egyetlen szülője lehet. "Gyermeked" viszont több is lehet. Úgy lehet ezt elképzelni, mint egy fa ágait: egy nagyobb ágból több kisebb is kiágazhat, de egy ág nem ágazhat ki több helyről.

- Ha későn, mondjuk az év második felében csatlakozom a játékhoz, akkor már esélyem sincs a nyerésre?
- A korábban csatlakozók előnyben vannak, hiszen több idejük, esélyük van "gyermekeket" gyűjteni, de ha sok kilométert túrázol és pár "gyermeked" is jelentkezik a játékba, neked is esélyed van a nyerésre.

- Mi van akkor, ha a gyermekem vagy én mégsem teljesítjük a kapcsolódási pontot jelentő túránkat?
- Ha a kapcsolódási pontként megjelölt túrát nem teljesítitek, de van más olyan túra, amit mindkettőtök teljesít(ett) 2016-ban, akkor nincs semmi gond. Ha viszont úgy alakul a túraévetek, hogy egyáltalán nincs ilyen közös túrátok, akkor az adott "gyermek" nem ad át egy pontot sem a "szülőnek".

- Kerékpáros teljesítménytúrák is elszámolhatóak?
- A teljesítménytúrának számító, a TTT naptárban megjelenő kerékpártúrák elszámolhatóak, de a TTMR rendszerhez hasonlóan felezett pontszámmal. Azaz egy 90 kilométeres kerékpáros teljesítménytúra 45 pontot jelent, annyit, mint egy 45 kilométeres gyalogos túra.